Levertijd en Voorraadbeleid
- Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
- Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier
207920 PEPER 'Bhut Jolokia'(Engels: Hot Pepper)(Capsicum chinense) |
|
De Bhut Jolokia Peper ook wel genoemd de Ghost Pepper (“Spookpeper”) komt uit het Noord-Oosten van India en is waarschijnlijk een van de heetste pepers ooit gemeten door de Scoville schaal. In 2005 gaf een Bhut Jolokia Peper (gemeten in het New Mexico State University Chile Pepper Institute) op de Scoville schaal een uitslag van 1.001.304 SHU! Ter vergelijking een flink hete Tabascosaus meet 2.500-5.000 SHU en één van de heetste andere pepers uit ons sortiment, de Tépin, meet 265.000 SHU. Er zijn naast het (pijnlijk) consumeren van deze hete Jolokia nog veel andere toepassingen bekend in N-O-India: spirituele en geneeskrachtige. De leukste toepassing redt zelfs levens: men smeert er de vensters mee in als reukbommen tegen het bezoek van wilde olifanten! Nog even een waarschuwing tot slot: draag bril en handschoenen bij het snijden en bereiden, wees voorzichtig met consumptie, alleen ervaren peper-eters kunnen ze verdragen en... houd kinderen op afstand!
ScovilleschaalDeze peper meet 900.000-1.200.000 Scoville. ZaaimethodeZaaien: januari-april binnen (25-30°C). Uitplanten in de kas (voor meer opbrengst) of buiten (eind mei). Hogere planten opbinden aan stokken of snoeien tot een compacte plant. In het najaar kunnen de planten worden opgepot en op de vensterbank nog doorproduceren! Leveringsmaandenhet gehele jaar
|