Vroeg geoogst is dit een fris en iets pittig smakend, rood sla-uitje. Dit van oorsprong mediterrane ras gedijt hier goed! Laat ze al uitdunnend uitgroeien tot lange, purperrode uien, ook wel sjalot-uien genoemd: het traditionele uiensoort uit Florence, pittig en toch tamelijk zoet!
ZaaimethodeZaaien: april-juli. Voor uien is het belangrijk dat de grond goed fijn is, niet te vast en voldoende vochtig. Bosuitjes kunnen het beste meteen in de vollegrond gezaaid worden, hoewel voorzaaien in perspotje ook kan. Je maakt een geultje van 2 cm diep, strooi daar een laagje potgrond gemengd met je eigen grond in. Goed vochtig maken. Vervolgens de zaden uitzaaien en het zaaigeultje dichtmaken met het zelfde mengsel. Alles nog even met een fijne broes goed vochtig maken en eventueel een strook oude lap erover. Een strookje extra zand wordt ook wel gedaan. Vochtig houden. Na 2 weken kan het zand of de lap voorzichtig verwijderd worden.
Leveringsmaandenhet gehele jaar
Gelijke producten
Dit product kent meer toepassingen en komt daarom in verschillende groepen van onze website voor. Dit product is ook te vinden als
305660 GROTE RODE + LANGWERPIGE UIEN 'Rossa Lunga di Firenze'
|