|
|
Deze Creole dieppaarse knoflook heeft een fijne smaak, is tamelijk heet en goed te bewaren. Deze knoflook is waarschijnlijk vanuit Spanje naar Marokko gekomen, wat op elk moment in de laatste tweeduizend jaar kan zijn gebeurd, aangezien de Omajjaden de Visigoten in de 1e eeuw na Christus al versloegen. Het ras is in 2009 verzameld op een openluchtmarkt in de badplaats Essaouira, Marokko. Vervolgens kwam ‘Moroccan’ terecht in de Amyo Farms (New Mexico) waar deze opviel door de grote oogst en toegankelijke smaak! Reken gerust op 9-12 teentjes per bol.
ZaaimethodeKnoflook kan jaarrond worden geplant, als de teentjes in goede conditie zijn. De meeste rassen zijn in herfst en winter op voorraad. Wij voeren rassen, die succesvol in Nederland worden geteeld. Meteen na ontvangst de bol openbreken en de tenen in de grond poten: 2-5 cm diep en 10-20 cm uit elkaar. In het najaar geplant staat de knoflook in februari (of eerder) al boven en in juni-juli kunnen ze geoogst worden. Later geplant betekent uiteraard latere oogst. Oogsten is geen verplichting, knoflook is winterhard en kan ook gewoon in de grond blijven. Na oogsten het loof vlechten zoals je knoflook wel eens in de winkel ziet en de bollen in de zon drogen. In de kamer zijn ze soms wel een jaar te bewaren! De teelt is niet moeilijk, maar goede tips vind je in onze teeltbeschrijving in pdf (zie onderaan de website). Knoflook schijnt luizen in b.v. rozen te weren, het proberen waard!
Leveringsmaandenseptember t/m januari
|