Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

331700 AKKERMUNT

(Engels: Field Mint)
(Mentha arvensis)

  images vergroot afbeeldingen
 

Alle mint (of munt)-soorten groeien in de zon of in de schaduw. In de zon ontstaat de meest compacte groei en de meest intense kleur, geur en smaak. Elke soort doorloopt 2 groeistadia: in het voorjaar is daar de groeispurt naar boven voor de bloei. Daarna ontstaan de horizontaal (hard) groeiende uitlopers, die op een andere plaats tot nieuwe planten uitgroeien. Bijen en vlinders zijn dol op muntbloemen.

Deze soort is de belangrijkste bron van onze mentholsnoepjes! Althans de Japanse variëteit uit deze smakelijke wilde mint. De vrij milde smaak past bij veel gerechten en geeft een zachte muntthee. Geef de planten een vochtig plekje, ze zijn niet bang voor natte voeten.

Zaaimethode

Zaaien: mei-juli, afdekken met dun laagje grond. Optimale kiemtemperatuur 20°C. Dek het zaaisel af met (vlies)doek om uitdroging te voorkomen. Na opkomst koeler zetten. Een deel zal snel kiemen, er is een lang kiemtraject van nakomertjes.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Kruiden > Meerjarige Kruiden
Inloggen om als favoriet toe te voegen

331700  voor 200 planten (0,1 g)   2,95   
MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is. 


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”