Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

345950 HUIDWONDER

ook wel genoemd: ORANJE KATTENSTAART (Engels: Burn Jelly)
(Bulbine frutescens)

  images vergroot afbeelding
 
Op een hoogte van 40-60 cm tonen langwerpige trosjes de stervormige, oranje bloemetjes met gele uitstekende lokkwastjes. Ze bloeien lang door, net boven het lancetvormige blad. Geef ze een zonnige, goed drainerende plek, de uitgebloeide bloemen wegknippen bevordert de doorbloei. Het beste is om ze in een flinke pot te kweken, zodat ze bij vorst even de schuur of het kasje inkunnen. Van oorsprong komt deze fantastische plant nuit Zuid-Afrika, wij kopen het zaad bij onze kweker in Portugal.
Deze plant staat bekend om zijn geneeskrachtige eigenschappen, het sap wordt gebruikt tegen bijen- en wespensteken, muggenbeten, bromvlieg, blaren, koortslippen , mondzweren, gebarsten lippen, vingertoppen, hakken, zonnebrand, brandwonden, droogt acne uit en nog veel meer.

Zaaimethode

Zaaien: maart-juni in zaaibakje met gezeefde cocopeat en zilverzand. Ontkiemt redelijk snel bij 20-25̊C. Zaad heel licht bedekken met gezeefde zaaigrond.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Kruiden > Meerjarige Kruiden
Inloggen om als favoriet toe te voegen

345950  25 zaden   2,95 
bestel


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”