Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

367550 VROUWENMANTEL

(Engels: Lady's Mantle)
(Alchemilla mollis)

  images vergroot afbeeldingen
 
Het jonge blad van deze sierlijke plant kan rauw door salades voor een stevig extra aroma. Dit blad wordt ook in theemengsels gebruikt.
Als geneesmiddel heeft vrouwenmantel een lange historie van in- en uitwendig gebruik. Alle delen van de plant worden hiervoor gebruikt, zie de Engelse tekst in de bijlage.
De plant is uiteraard ook een mooie toevoeging in de tuin: allereerst ontstaat een sierlijk bladerdek van iets gekarteld, rond blad in grijsgroene tint. Door de fijne beharing blijven de dauwdruppels er prachtig op liggen! De bloeiwijze is fijn pluimvormig, groengeel en uitbundig, 40 cm hoog. Gemakkelijke plant voor schaduw of halfschaduw, blad en bloem zijn sterk voor de vaas.

Zaaimethode

Zaaien in zaaibakje, eerst 2-4 weken warmte geven (18-22° C), vervolgens een koudeperiode geven in bv de koelkast (+4° C) voor 4-6 weken, vervolgens weer rustig opwarmen tot kamertemperatuur, waarna kieming zal volgen. In de vollegrond zaaien kan ook, (van september-begin maart) dan gewoon de kou erover laten komen, kieming vindt in het voorjaar plaats.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Gelijke producten

Dit product kent meer toepassingen en komt daarom in verschillende groepen van onze website voor. Dit product is ook te vinden als
572550 Alchemilla mollis

Kruiden > Meerjarige Kruiden
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Vrouwenmantel

367550  ruim 2000 zaden (1 g)   3,95 
bestel
367550.1  ruim 20.000 zaden (10 g)   9,95