|
|
LEVERBAAR IN DE WINTER TOT DE VOORRAAD OP IS. NA JUNI WORDEN DE KNOLLETJES OPGEPOT EN MET EEN OPSLAG VAN € 1,00 VERKOCHT.
Heerlijke, bijna bolronde knolletjes in lichtroze kleur, fris en zoetzuur van smaak. Ze zijn zowel rauw door salades als gekookt, in de roerbakpan of gefrituurd te verwerken en eten. Jonge scheutjes en blaadjes van de oca zijn sierlijk en lekker pittig in salades!
Bij ons misschien onbekend, maar in het Andesgebied volksvoedsel na de aardappel, in Nieuw-Zeeland ook zeer populair. Ze groeien tot een hoogte van 3000 m! De knolletjes zijn bij ons bolrond, met dwarsliggende inkepingen, het klaverblad en de oranje-gele bloemen zijn heel decoratief. De smaak is als een aardappel met een prettige, lichtzure nasmaak (oxaalzuur). Deze verdwijnt overigens als de knollen een paar dagen in de zon hebben gelegen, ze worden dan bloemig en zoet. De teelt in het kort: in maart de knolletjes aan de groei brengen op een warm licht plekje, zo mogelijk bij mooie dagen buiten zetten en vanaf half mei definitief buiten planten. Laat in de herfst afdekken om een zo lang mogelijke afrijping te krijgen, de knolletjes moeten vorstvrij overwinteren.
Leveringsmaandenjanuari t/m juni
|