LEVERBAAR VAN DECEMBER-APRIL, DAARNA ALS PLANT (ZIE
409620). De Zonnewortel is een broertje van de Aardpeer (Topinamboer) en wordt in Europa (vooral door hobbyisten) gekweekt vanaf ongeveer 1850. Hij is afkomstig uit Noord-Amerika en de Indianen kenden natuurlijk al eeuwen zijn heerlijke knolletjes, die lijken op kleine dunne aardappels, maar met een puntig uiteinde, zoals de yam. Je kan ze rauw eten, geraspt met vinaigrette, of bereiden zoals aardappelen. Alle recepten van de Aardperen zijn op de Zonnewortel van toepassing. Verschil met de bekendere Aardperen zijn de slankere, gladdere knollen en de gegarandeerde bloei! Laat de knollen gewoon ‘s winters in de grond zitten of kuil ze op in vochtig zand, naar directe behoefte rooien. Let op: evenals de aardpeer is dit een plant, die zich gemakkelijk verplaatst door de tuin, geef ze een beperkte ruimte d.m.v. worteldoek of rooi (uiterlijk) in het voorjaar nauwkeurig.