Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

VOO-DOO-LELIE

725790 SAUROMATUM nubicum

synoniem: Typhonium nubicum

  images vergroot afbeeldingen
 
Deze Voodoolelie is een enorme opvaller in je tuin! De knol kan ook droog bloeien in het voorjaar: er komt een enorme bloemschede met een even zo lange bloeikolf uit de knol. De bloemen worden groter naarmate de knol groeit. De kleur is crème met bruinrode spikkels en omdat dit een aasbloem is (die vliegen nodig heeft voor de bestuiving) komt er een zoet weeïge lucht van de bloemen af, geen goed idee om ze binnen te zetten tijdens de bloei, of juist wel als grap...
Als de knollen rond de 20 cm diep zitten in goed drainerende grond, dan wordt de winter zeer goed doorstaan, je kan de knollen ook koel en droog in een schuur overwinteren. Na de bijzondere bloei ontstaan enorme bladeren aan gespikkelde, dikke stengels. Elk blad verdeelt zich op een fraaie manier.

Sommige bronnen beweren, dat S. venosum en S. nubicum synoniemen zijn, maar het zijn wel degelijk 2 verschillende soorten. De venosum is kleiner en heeft veel meer spikkels op zijn bladstelen en het blad is spitser. De nubicum heeft grotere bladeren, deze zijn ronder en de bladstengel is groener met minder stippen op de stengel.

Leveringsmaanden

oktober t/m mei

Zomerbloeiend > Aronskelkfamilie
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Grootverpakking

725790.1  1 kleinere knol    4,95   
725790.2  middelgrote knol    5,95   
725790.3  reuzenknol    7,95   
MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is.