Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

NAALD VAN CLEOPATRA

735330 EREMURUS robustus


  images vergroot afbeeldingen
 

Eremurus oftewel de NAALD VAN CLEOPATRA geeft een bijzonder effect in de tuin! De imposante hoogte, combineert de plant met slankheid en belemmert daardoor het doorzicht niet als je ze lekker opvallend vooraan wilt zetten.
Van oorsprong komt dit familielid uit droge gebieden van Centraal-Aziƫ. Met het oog op deze oorsprong houdt de plant van 3 omstandigheden: een goede drainage, volle zon en (met het oog op de bloei) een vorstperiode in de winter.
De bijzondere, zeestervormige wortelstok heeft de groeipunt in het centrum en wordt ongeveer 10 cm diep geplant. In de vochtige klei moet een diepere kuil worden gemaakt met een flinke laag drainagegrind, daarboven wat klei met potgrond en vervolgens de knol met de dekgrond. Ook is het planten in een (kunstmatig gemaakt) heuveltje een optie. In zandgrond is het aan te bevelen om het plantgat te verrijken met potgrond of compost.
In het voorjaar vormt zich eerst een rozet van blauwgroen blad, waarna rond eind mei (als het gevroren heeft) de prachtige bloemtrossen verschijnen. Na de bloei mogen de stengels eventueel afgesneden worden, maar het blad natuurlijk laten afsterven.

De grootste telg van dit geslacht. Imposante stengels! De kleur is zacht lilaroze. Het basisblad is 10cm breed en 1m lang.

Hoogte

175-250 cm

Bol- of knolmaat

TOP

Leveringsmaanden

september t/m november

Voorjaarsbloeiend > Diverse Bloembollen
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Grootverpakking

735330.1  1 wortelstok    6,95   
MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is.