Ons Corona-beleid

  • De meeste mailtjes kunnen we beantwoorden
  • We zijn weer open voor winkelbezoek
  • Levertijd ongeveer 3-6 weken, spoedorders op verzoek mogelijk

UITLEG


BLAUWE BUITENDRUIF
820040 'Acolon'

(Engels: Grape)
(Vitis )

  images vergroot afbeeldingen
 

Buiten een druif kweken is toch de droom van menig tuinbezitter...?! In tegenstelling tot de teleurstellende rassen ‘Witte van der Laan’ en ‘Rembrandt’ bieden we een keur aan van smakelijke, veelal ziektebestendige rassen, uitgebreid beproefd in ons klimaat.
Druiven kunnen gevoelig zijn voor schimmels, zoals meeldauw, valse meeldauw, botrytis, zwarte en rode vlekkenziekte. Sommige rassen zijn vrijwel geheel resistent, andere hebben een deelresistentie of een zeer grote weerstand tegen schimmels. Met enkele bespuitingen in het voorjaar met biologische middelen (zie ons hoofstuk biologische gewasbescherming) zijn deze zeer goed gezond te houden.
DE MEESTE RASSEN KUNNEN WE MAAR 1X PER JAAR (IN NOVEMBER OF MEI) INKOPEN. DE LEVERTIJD KAN DUS LANG ZIJN.

(1971) Hoewel dit Duitse ras een doorbraak in veredeling bracht, is het pas in 2002 geregistreerd. Het is ontstaan uit een kruising tussen Blauer Lemberger (Blaufränkisch) en Dornfelder. Typisch een blauwe wijndruif: fruitig, hoge opbrengst, middenvroeg oogstbaar met milde tannine. Ook zeer gewaardeerd als tafeldruif. De groei is krachtig en de ziekteweerstand gemiddeld.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Fruit > Blauwe Buitendruif
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Grootverpakking

820040.1  1 plant    7,95 
bestel
820040.2  5 planten    35,00 
bestel