|
|
Je geniet allereerst al van de prachtige bloesem van deze Prunus! Dit soort zit tussen abrikoos en pruim in, iets meer richting abrikoos. In China, Japan en Korea zijn de vruchten heel populair voor sappen, alcoholische dranken en in sauzen. Ze worden ook medicinaal toegepast. Het meest bekend is de toepassing in Japan als Umeboshi (droog) of Umezuke (vers gezouten), volgens de methode tsukemono (konomono, oshinko of okoko), de vruchten worden dan ingezouten in potten, die met een zware steendeksel wordt bedekt (tsukemonoishi). Het resultaat is een min of meer zout tussendoortje tijdens de maaltijd, die heel gezond is en goed voor de spijsvertering en als voorbereiding voor nieuwe smaken. In Japan is het dagelijks eten van Umeboshi hetzelfde als “snoep verstandig, eet een appel”. De bloemen en het zaad is ook eetbaar. De laatste: mits niet bitter, dan zijn ze licht giftig (cyanide). Door snoeien is de hoogte te beperken tot 4 m, anders wordt het boompje maximaal 8-10 m.
Leveringsmaandenhet gehele jaar
|